Середа, 24.04.2024, 01:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 25 » Тиждень інформатики
13:00
Тиждень інформатики

      Тиждень інформатики розпочала викладач  Сосненко О.О. з відкритого уроку в групі №156 з професії «Тракторис-машиніст сільськогосподарського виробництва» на тему: «Створення та настроювання діаграм в програмі MS Excel, метою якого було формування в учнів вмінь і навичок побудови діаграм за допомогою графічних засобів табличного процесора та налаштовувати параметри відображення діаграми області і рядків даних. Після вдало проведених мотивації навчальної діяльності та актуалізації попередньо набутих знань учнів, викладач чітко пояснювала та демонструвала на екран покрокові дії з побудови діаграми навчальних досягнень учнів гр.№156  з інформатики за І курс навчання за допомогою графічних засобів табличного процесора.

  

 

        Запропонувавши учням порівняти таблицю та графік навчальних досягнень учнів гр.№156  з інформатики за І курс, запитала в учнів, що краще сприймається табличні дані, чи діаграма. Звичайно всім учням сподобалася діаграма. Тому не гаючи часу, викладач надала всім учням інструкцію побудови діаграми в табличному редакторі Майстер діаграм та запропонувала розпочати роботу на комп’ютерах. Алгоритм побудови діаграм демонструвався слайдами. Викладач встигала підійти до кожного учня та надати необхідну консультацію. Також окремі учні, які вже справилися із завданням допомагали тим, у кого ще не все виходило як слід, тобто, діяв принцип інтерактивного навчання «навчаючись навчаю».

        Час уроку збігав до кінця. Долаючи труднощі, всі учні впоралися із завданням.  Викладач, шляхом рефлексії, перевірила на скільки учні засвоїли тему уроку, підсумувала результат роботи учнів на уроці, що становив  майже 50% оцінок достатнього рівня. Також виразила впевненість про те, що кому ще важко дається побудова діаграм, обов’язково навчиться на наступному уроці під час лабораторної роботи, а також всі навчаться будувати графіки, з якими вони зустрічаються на уроках з багатьох предметів та будуть мати  справу у майбутній трудовій діяльності. 

Методист Л.Г.Баранюк

 

Переглядів: 547 | Додав: serp_w | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz