П`ятниця, 29.03.2024, 15:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Серпень » 2 » Сучасна техніка прибула до ліцею
11:14
Сучасна техніка прибула до ліцею

                                                                            

                                                 

    Виживає не сильніший і не розумніший, а той, хто найкраще реагує на зміни, що відбуваються

                                                                                      Гордан      Драйден                                                                      

    ці слова новозеландського письменника найкраще  характеризують ситуацію  в економіці, на сучасному ринку праці,   і  в  професійній  освіті зокрема .

    Сучасний ринок праці вимагає максимальної готовності випускників професійно-технічних навчальних закладів до повноцінної професійної діяльності на конкретному виробництві. Сьогодні роботодавець вже не бажає «доучувати» нашого випускника у себе на підприємстві

         Тому головним нашим завданням  є якісна професійна підготовка кваліфікованих робітників будь – то тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва чи водій автотранспортних засобів, кухар чи муляр,  кондитер чи обліковець з реєстрації бухгалтерських даних. Та  особлива увагу  приділяється підготовці робітників     з інтегрованої професії Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водій автотранспортних засобів, яка є профільною для нашого ліцею та перспективною, а тому з цього навчального року розпочнеться підготовка робітників з професії Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва  зі строком навчання 1 рік,   з цією метою відкрити нова ліцензія. Зазначена  професія для  Казанківського району є сьогодні провідною, тому що ми повністю є аграрним районом,   займаються в нас вирощуванням сільськогосподарських культур і одноосібники, і приватні підприємці, і фермери, і великі землевласники, котрі мають тисячі гектарів землі.

    Останніми роками досить суттєво в районі поновився і збільшився  машино-тракторний парк,  як правило це МТЗ -82.1,  892, якщо землевласник  більший, то він надає перевагу техніці іноземного виробництва - ДЖОН ДІР, НЬЮ-ХОЛЛАНД, ФЕНД,  тому ми зі своєю  застарілою матеріально- технічною базою,  зрозуміло перестали  задовольняти потреби  роботодавців.

     Наші майстри виробничого навчання за домовленістю з соціальним партнером ФГ «Вікторія» мали змогу  попрацювати на тракторах іноземного виробництва ФЕНД та ДЖОН ДІР, а потім вже  давали індивідуальне водіння своїм учням. І майстри виробничого навчання, і учні  були дуже задоволені. Тому  директор  Зубель М.М.  поставив за мету в 2019 році  в ліцеї має бути трактор іноземного виробництва. І ось   сьогодні на подвір’ї  -  довгоочікуваний  потужний  трактор ДЖОН ДІР 8530,  для його придбання були   успішно проведені тендерні процедури, працівниками ліцею вирощений на полях навчального господарства гарний урожай зернових культур, і завдяки зусиллям трудового колективу – мета досягнута. 

 Директор ліцею Зубель М.М.  зазначив, що  це не єдине вагоме досягнення  цього року, ми  пишаємося своїми учнями та педагогічними працівниками    Долженко Микитою, який  став переможцем ІI етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, і   брав участь  в ІII етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності який відбувся на базі державного навчального закладу «Катюжанське вище професійне училища» с. Катюжанка Київської області. За високий рівень підготовки учня до Конкурсу грамотою департаменту освіти і науки облдержадміністрації був нагороджений майстер виробничого навчання Соляник А. О.

 Учень  Лосіцький Павло   був найкращим серед  учасників обласної олімпіади з предмету «Правила дорожнього руху» професії Водій автотранспортних засобів (категорії «С», «С1»), а підготував його викладач Береговий В.Г.  До речі Павло Лосіцький отримав диплом з відзнакою і став студентом  Чорноморського університету імені Петра Могили.  Гідно представила наш ліцей Удод Діана  в II (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар,  її наставником  була майстер виробничого навчання Чегодар Т.А.

 

   Перелічувати великі  і  малі успіхи    можна і далі, вони були всі важливими для нашого колективу, однак  з впевненістю можу сказати, що зупинятися на досягнутому не будемо.   В перспективах розвитку нашого ліцею   подальше  оновлення власної матеріально-технічної бази, підготовка конкурентоспроможного на ринку праці робітника.  

   Сьогодні  наш навчальний заклад  готовий до початку нового навчального року.        учнів чекають   відремонтовані кабінети, обладнані сучасною комп’ютерною технікою, майстерні та лабораторії , забезпечені обладнанням та інструментами. В гуртожитку, яким забезпечуємо всіх бажаючих  безкоштовно, створені комфортні умови проживання.  А головне, що кваліфікований педагогічний колектив  має ті необхідні  знання, вміння та навички, які з готовністю передасть майбутнім учням і допоможе  оволодіти обраною професією.  Тож запрошуємо на навчання до  Казанківського професійного аграрного ліцею випускників 9-х,  11-х класів. Приходьте до нас – і ви не пожалкуєте!

 

                                                         

                

                

               

              

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 279 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz