Четвер, 25.04.2024, 22:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Лютий » 5 » Солодкий звук імені мого…
09:47
Солодкий звук імені мого…

Солодкий звук імені мого…

       Відкритий виховний захід на таку тематику провела 04.02.2016 р.в групі №159 класний керівник Шупрудько Тетяна Олександрівна, яка  чітко визначила мету: ознайомити учнів з історією виникнення імен, пояснити основи законодавства України щодо присвоюєння ім’я новонародженій дитині, розкрити таємниці значень імен учнів групи; розвивати навички ведення дослідницької діяльності; виховувати відповідальність за власні слова та вчинки, спонукати до думки про те, що «добре ім’я – найкраще багатство», яке підтверджується гарними справами.

      Завдяки вдало проведеній мотивації через ігровий момент, класний керівник наголосила на тому, що найцінніший скарб планети є кожний з учнів. Бо кожен з них – неповторна особистість, унікальна, єдина в своєму роді. Другої такої – не знайти. А підкреслює цю неповторність ваше ім’я.

      Через запропоновану інтерактивну вправу «Асоціативний кущ» дівчата та один юнак на запропонованих квітках з кількістю пелюсток, яка відповідала кількості літер їхніх імен, на кожну літеру учні написали характерну рису характеру чи темпераменту, які притаманні лише їм.

      Свої квітки учні прикріпили на стебельцях рослин символічної клумби.

     Гомер говорив: «…Взагалі без імені ніхто з людей не буває – хто б не народився на світ – родовита людина чи проста. Кожного з них, породивши, іменням батьки наділяють». Запрошена на захід начальник відділу ДРАЦС Казанківського РУЮ Леонова Світлана Анатоліївна цікаво розповіла про порядок присвоєння імені новонародженої дитини, про широковживані та незвичні імена наших земляків, які у певній мірі впливають на подальшу долю людини. Дійсно, ім’я – це особиста цінність, яку людина отримує зразу ж від народження разом з правом на життя і його захист.

      Детальну історію виникнення імен від дохристиянських часів до сьогодення цікаво розповів викладач історії Федоренко Сергій Миколайович.

      Далі учні повідомили про те як попередньо з’ясували, що в ліцеї серед чоловічих імен лідерами стали: Олександр, Сергій та Андрій. Рідкісними іменами, тобто, такими, які зустрічаються тільки в однієї людини стали: Гіві, Леван, Анатолій, Єгор, Едуард, Руслан. Серед жіночих імен, лідерами є: Олена, Катерина та Світлана. Найбільш рідкісними є: Таїсія, Оксана, Карина, Маргарита, Ілона, Дар'я.

       Велике пожвавлення викликала не тільки в учасників, але й у гостей заходу вправа «Ласкаві імена». Об’єднавшись у пари  вони написали  багато ласкавих форм  імені свого партнера. Наприклад, Олена, Оленка, Лєнуся, Лєночка…

       Тетяна Олександрівна повідомила , що у житті кожної хрещеної людини, поряд з офіційним ім’ям, з’являється ще й православне, на честь одного з православних святих. Напевно не кожен знає, що церковне ім’я дитини відіграє дуже важливу роль в житті людини. Тому кожному учню  вручила іменні картки,  де є більш детальна інформація про їх ім’я, про легенду його виникнення, а також його пестливу форму.

        Підводячи підсумок, класний керівник наголосила: «Власне ім’я - то не порожній звук: у ньому пам’ять поколінь, неоціненна спадщина минулого, без якого ми не матимемо майбутнього. Кожна людина повинна дбати про своє добре ім’я своїми гарними вчинками,  добрими благородними справами  і тоді пам’ять про них буде доброю. Пам’ятайте завжди народну мудрість: не ім’я прикрашає людину, а людина прикрашає ім’я. Несіть гордо своє  ім’я, щоб сяяло воно всіма барвами кольорів веселки протягом всього життя».

Фото на згадку учасників виховного заходу

Методист Л.Г.Баранюк

Переглядів: 645 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.7/13
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz