П`ятниця, 29.03.2024, 11:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 13 » ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ
11:24
ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ

           Тараса Григоровича Шевченка знає вся Україна і далеко за її межами. В честь дня народження  генія українського народу,  який відзначали  в усьому світі, зібралися цього дня небайдужі до лірики поета учні й педагогічні працівники в бібліотеці ліцею. Об’єднала шанувальників Кобзаря викладач української мови та літератури, спеціаліст І категорії Тетяна Вікторівна Кваша, яка організувала Шевченківські читання.

      Тетяна Вікторівна прагнула наблизити аудиторію до розуміння невичерпного та нескінченного поетичного джерела України - Великого Кобзаря - через його неоціненну творчість.

      В цей день учні Долга Діана, Павлов Вадим, Прокопенко Станіслав, Гренюк Анастасія, Пустовий Олександр, Клімова Марина,  Бондаренко Маргарита та майстер виробничого навчання Поленок М.І., інженер-електронник Юрков Д.М.  згадували найвідоміші вірші Шевченка, такі як: «Тарасова ніч», «Думи мої…», «Минають дні, минають ночі», «Гомоніла Україна». «Лілея», «Думка», «І мертвим, і живим…», .

         

         

 

Уривки з поем «Причина», «Кавказ», «Тополя», «Наймичка», «Сон»,  «Русалка» і, звичайно ж, «Катерина»  виразно читали Совгиря Юрій,   Гренюк Анастасія,  Косяков Богдан, Опанович Тетяна майстер виробничого навчання Лахтіонов В.В.,  бібліотекар Воляницька Т.І. та Готра Наталочка.

      Всі, хто приймав участь у Шевченківських читаннях, мали можливість познайомитися з поетичними шедеврами і з найцікавішими маловідомими творами Великого Тараса, які рідко вивчаються у загальноосвітніх навчальних закладах.

     Через гармонійне поєднання поезії Тараса Григоровича та поезії сучасних поетів про Кобзаря, зокрема вірша Ліни Костенко «Посвята Шевченку», Тетяна Вікторівна  ще раз довела, що Шевченко, як явище велике й вічно живе, невичерпний і незупинний.

     Шевченківські читання пройшли на одному подиху  злагоджено, піднесено, повноцінно завдяки співпраці викладача  Кваши Т.В., ведучих Густей Альони та Опановича Дениса, бібліотекаря Воляницької Т.І.. Привабливість і вмотивованість активної участі учнів та працівників ліцею  у Шевченківських читаннях залежала також і від повноцінної презентації до цього відкритого позаурочного заходу.

Методист Л.Г. Баранюк

Переглядів: 484 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.2/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz