П`ятниця, 29.03.2024, 03:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 2 » Проведений конкурс фахової майстерності учнів-випускників з професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»
13:56
Проведений конкурс фахової майстерності учнів-випускників з професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

З метою виконання  наказу управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації  від 14.03.2013р. №207 «Про проведення І та ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського  виробництва», річного плану  роботи  Казанківського ПАЛ на 2012 -2013 н. р., плану роботи методичної комісії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського  виробництва   та з метою підвищення рівня професійної підготовки й перевірки готовності учнів-випускників до професійної діяльності в умовах сучасного ринку праці були організовані та проведені з 25 по 29 березня конкурси фахової майстерності серед учнів-випускників  груп №145-№146 ІІІ курсу з професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського  виробництва категорії «А», «В»»,  «Слюсар з ремонту сільськогосподарської машин та устаткування», «Водій автотранспортних засобів категорії «В», «С»».

До проведення конкурсів фахової майстерності серед учнів-випускників     створений організаційний комітет у складі старшого майстра Бондаря О.В., голови методичної комісії Берегового В.Г., викладачів Булаша С.А. і Євдокімова М.М., майстрів в.н. Соляника А.О. і Штельмаха В.М., методиста Баранюк Л.Г. розробив  завдання конкурсів, кожний з яких  проходив у два етапи, а також критерії оцінювання по кожному завданню. 

Під час проведення першого етапу конкурсів з кожної професії  учні виконували письмово тестові завдання з предметів професійно-теоретичного навчання як: «Сільськогосподарські машини», «Трактори», «Агротехнологія», «Охорона праці», «Слюсарна справа»,  «Електротехніка», «Правила дорожнього руху», «Будова і експлуатація автомобіля» та інші.

              

       Під час другого етапу конкурсів з кожної професії  учні виконували такі практичні завдання:

-            для тракториста-машиніста с.г. виробництва категорії «А» провести щоденне технічне обслуговування трактора МТЗ-80 та тракторного причепа 2-ПТС-4; здійснити комплектування машино-тракторного агрегату для перевезення посівного матеріалу та виконати практичне водіння МТА відповідно маршрутної карти;

                              

-            для тракториста-машиніста с.г. виробництва категорії «В» провести щоденне технічне обслуговування трактора Т-150К та тракторного причепа ПТС-9; здійснити комплектування машино-тракторного агрегату для перевезення мінеральних добрив та виконати практичне водіння МТА відповідно маршрутної карти;

-            для слюсаря з ремонту с.г. машин та устаткування провести дефектування робочих органів культиватора КПС-4; виконати заміну спрацьованих та пошкоджених деталей; використовуючи технологічну карту, провести регулювання робочих органів культиватора для виконання передпосівної культивації на глибину 8 см; SAM_3289SLYSAR.JPG

-            для водія автотранспортних засобів категорії «В», «С» провести щоденне технічне обслуговування автомобіля відповідної категорії; перевірити комплектність автомобіля та готовність його до виїзду, усунути виявлені недоліки; виконати практичне водіння автомобіля відповідно маршрутної карти.

                             

     Учні обох груп віднеслись до конкурсу  відповідально, проявили максимум знань та практичних умінь з професійно-практичної підготовки і завзято боролись за перемогу. Компетентне журі у складі соціального партнера голови СФГ Масляного О.В., директора ліцею Дорошенка В.Г., заступника директора з НВР Кваши Т.В., старшого майстра Бондаря О.В., методиста Баранюк Л.Г.  слідкували за роботою учасників конкурсу.                   

                        

З перемінним успіхом лідирували шість учнів. В результаті змагання  переможцем і призерами стали:

-          Вознік Андрій учень гр.№145 – І місце

-          Перовський Максим учень гр.№145 – ІІ місце

-          Татарчук Олександр учень гр.№146 – ІІ місце

-          Смірнов Ігор учень гр.№145 – ІІІ місце

-          Сорочан Віталій учень гр.№145 – ІІІ місце

-          Тимощук Олександр учень гр.№145 – ІІІ місце.

     Всіх учасників конкурсу фахової майстерності  з професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського  виробництва категорії «А», «В»»,  «Слюсар з ремонту сільськогосподарської техніки та устаткування», «Водій категорії «В», «С»»  привітали  педагогічні працівники та учні ліцею. Переможця та призерів нагороджено дипломами.  Переможець І етапу (ліцейного) конкурсу з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського  виробництва» Вознік Андрій    буде приймати участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ Миколаївської області. 

                                                                                            

                                                                                                                                                  Методист ліцею   Л. Г. Баранюк  

Переглядів: 2029 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.6/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz