П`ятниця, 29.03.2024, 05:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 20 » Продовжується місячник науково-методичної роботи викладачів суспільно-гуманітарного циклу
16:11
Продовжується місячник науково-методичної роботи викладачів суспільно-гуманітарного циклу

Продовжується місячник науково-методичної роботи

 викладачів суспільно-гуманітарного циклу

     15 березня викладач зарубіжної літератури, спеціаліст вищої категорії Сізоненко Наталія Олексіївна презентувала роботу зі здібними учнями ліцею.

 

       Учні Бондаренко Маргарита, Просенюк Надія та Лосицький Павло представили свій пізнавально-пошуковий проект: «Нам Казанківщина рідненька у світ поезії могутні крила надала!».

        Мета проекту полягала в поглибленні знань про літературу рідного краю, вивченні творів поетів, літературна діяльність яких починалась в нашому степовому краї - шляхом дослідження сучасного поетичного життя  земляків; розвитку навиків самостійної індивідуальної та колективної роботи з літературою, вміння цікаво представляти результати творчих досліджень. Забігаючи наперед, слід зазначити, що мета проекту досягнена успішно.

        Про відомі всій Україні імена поетів, ім’я яких пов’язані з рідною Казанківщиною, повідомили виконавці учнівського проекту та через презентацію показали воістину історичні фотографії  Павла Глазового – патріарха українського гумору, який  побував на Казанківщині у свій ювілейний день народження.

П.П.Глазовий разом з директором ліцею В.Г.Дорошенко

 

      Також учні мали можливість через відео побачити та почути голос самого корифея українського гумору, на честь якого на Казанківщині започаткований Всеукраїнський конкурс гумористів імені Павла Глазового.

 

      Про Дмитра  Креміня, поетична зірка  якого зійшла над Казанківщиною, є лауреатом Державної премії імені Шевченка. Учні також більше дізналися про його творчість, переглядаючи фотографії та відеоролики.

     З самобутніми поетами-земляками Віктором Коваленком, Антоніною Барченко присутні учні познайомилися, переглядаючи відео кліпи, а більше про них вони зможуть дізнатися через мережу Інтернет,  де митці  мають свої блоги. Про це повідомили автори учнівського проекту.

     Наталія Олексіївна гармонійно доповнила учнів, які працювали над проектом, не оминувши «срібних дзвіночків» ліцею Гнедко Тетяну та Чолак Наталку, які писали чудові вірші про навчання, друзів, педагогічних працівників, своїх рідних, про захоплення й кохання, природу і саме життя. Також Сізоненко Н.О. повідомила, що творчість дівчат помітила методист ліцею Баранюк Л.Г., яка допомогла дівчатам випустити перші свої поетичні збірки ще у 2014 році та поетичну збірочку Гнедко Тетяни розмістила на сайті ліцею під рубрикою «Творчі напрацювання учнів».

 

                                       

 

      Наталія Олексіївна також прочитала вірші однокласника - поета, композитора,  співака - Віктора Коваленка з поетичної збірки «Життя моє – пісня», а також  свої особисті, один з яких присвятила сину Олексію.

 

      «По-різному складається доля кожного з вас. Та куди б не повела вас життєва дорога, ми повинні пам’ятати, що у вас є рідна домівка, батьківська хата, мамина пісня. Є свій край, що зветься Україною. Є рідна земля, що так пахне чебрецем, барвінком і м’ятою. І ми це повинні вивчати та пам’ятати. Тож читайте літературу рідного краю»! – такими словами закінчився позаурочний відкритий захід, але ще довго не вщухало обговорення та гарні відгуки про учнів Бондаренко Маргариту, Просенюк Надію, Лосицького Павла та викладача Сізоненко Н.О., які подарували присутнім чудові поетичні миті.

Методист Л.Г.Баранюк

 

Переглядів: 717 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.8/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz