Вівторок, 23.04.2024, 23:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 14 » Продовжується місячник методичної роботи МК «Обліковець; конторський службовець; діловод»
16:59
Продовжується місячник методичної роботи МК «Обліковець; конторський службовець; діловод»

                                                                                    

 Продовжується місячник методичної роботи МК «Обліковець; конторський службовець; діловод», в роботу якого активно включилися всі члени методичної комісії. 

         12 листопада у групі №151 ІІІ курсу провела відкритий урок з предмету «Інформаційні технології в діловодстві» досвідчений  викладач, спеціаліст першої категорії, призер І (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу інноваційних технологій у сфері ПТО Миколаївської області (2013р.) Шупрудько Т.О..  По праву цей урок можна назвати майстер-клас, адже під час проведення присутні педагогічні працівники побачили та відзначили високий темп продуктивної роботи учнів на уроці, спрямований на повноцінне засвоєння нової теми через розвиток зацікавленості до предмета та бажання вчитися.

        Методом експрес-опитування викладач активізувала за декілька хвилин розумову діяльність учнів і, не гаючи час, повідомила тему уроку:     

«Архівація даних, програми-архіватори» та відразу поставила запитання про те, з якими іншими поняттями, термінами асоціюється словосполучення «Архівація даних»? Для цього застосувала інноваційну технологію «Асоціативний кущ». На ватмані, що розміщений на фліпчарті, по центру була схематично замальована планета під назвою «Архівація даних», навколо якої рухаються супутники й швидко записувала їх назви термінами, які називали учні (архів, збереження, накопичення). Поставивши запитання про те, як у минулому люди зберігали інформацію та як вони, учні, вже сьогодні за допомогою чого зберігають необхідні для них  важливі дані,  вмотивувала важливість вивчення нової теми через ігровий момент. Висвітливши на мультимедійній дошці мету та план, викладач запропонувала проаналізувати наступні слайди. Так крок за кроком, вирішуючи проблемні питання, учні опановували новий матеріал, спираючись на раніше набуті знання з інформатики. Розглядаючи характерні приклади та ситуації, учні впевнено просувалися до питання програми-архіватори. До того ж учні попередньо мали опереджуюче домашнє завдання  і частина з них, які вдома мають комп’ютери, розглянули особливості програми WinRAR та ZIP.

       Демонструючи відеоролик

  

про програми WinRAR та ZIP, Тетяна Олександрівна здійснювала коментар, а по закінченню його демонстрації, запропонувала бажаючим учням здійснити запуск програми WinRAR та ZIP з головного меню й за архівувати документ на мультимедійній дошці. Чернега Вадим якісно і впевнено виконав це завдання, пояснивши значимість цих програм для будь-кого, хто працює з ПК.

      Щоб переконатися в тому, що учні засвоїли нову тему, викладач повернулася до технології «Асоціативний кущ» і запропонувала на схематичному малюнку уявної планети із супутниками «Архівація даних»,  дописати ті терміни, які вивчили на уроці та пояснити їх суть. Більшість учнів проявили активність і уявна планета поповнилася десятком нових уявних  супутників. На протязі уроку жодний з учнів не відсидів мовчки 45 хвилин, кожний з них був його учасником.

       Давши учням домашнє завдання з інструктажем про умови його виконання, викладач здійснила об’єктивне, коментоване оцінювання навчальних досягнень учнів на протязі уроку та оголосила оцінки, зокрема: двоє учнів отримали оцінки високого рівня, шість – достатнього та троє – середнього. Отже, урок мети досяг повністю, про що повідомили самі учні в кінці уроку під час рефлексії.

 

                                                                                                                                                                                                                                   Методист Л.Г.Баранюк

Переглядів: 750 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.8/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz