Четвер, 28.03.2024, 09:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 18 » Правове виховання на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх»
17:21
Правове виховання на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх»

         14 листопада в ліцеї проведений позаурочний захід з учнями І – ІІІ курсів в рамках місячника з правового виховання на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», яку організувала класний керівник Шупрудько Т.О. разом з начальником сектору кадрового забезпечення РВ МВС України капітаном В.В.Шупрудько. 

Віталій Володимирович прочитав лекцію про криміногенний стан серед неповнолітніх в Україні, Миколаївській області та Казанківському районі. Розкрив причини скоєння підлітками кримінальних порушень, а також пояснив у якому віці та за який вид злочину несуть  кримінальне покарання  неповнолітні.

          На зустріч з учнями також прийшов експерт капітан міліції Копійка В.М., 

    

який розповів про методи розкриття різних злочинів.  По закінченню зустрічі був продемонстрований  документальний відеофільм «Осторожно: дети за решоткой», який вразив присутніх достовірними фактами життя підлітків за колючим дротом. В актовому залі панувала гнітюча тиша, всі уважно вдивлялися у кадри та прислухалися до слів, тих, кого позбавили волі. Байдужих не було серед присутніх. Жодної репліки та несуттєвих запитань по закінченню фільму  не прозвучало.

          Це був жорстоко правдивий  і водночас повчальний урок для учнів, які легковажно ставляться до своїх вчинків, не замислюються над наслідками порушень правил поведінки. Це є застереження від переступання межі між нормальним і кримінальним життям, яке починається з бродяжництва, розпивання спиртних напоїв, що ведуть до втрати самоконтролю та появи приманливої сміливості, що тягнуть за собою бійки, приниження гідності ровесників і людей старшого покоління, прояви хуліганських дій, крадіжки власного майна у своїх же товаришів та інших громадян.

                                                                                                                Методист Л.Г.Баранюк

Переглядів: 890 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz