Четвер, 28.03.2024, 21:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 522
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Жовтень » 13 » Пізнавальний позаурочний захід
11:51
Пізнавальний позаурочний захід

Пізнавальний позаурочний захід

         Згідно графіка науково-методичної роботи МК «Обліковець, діловод», викладач вищої категорії Шупрудько Т.О. провела незвичний відкритий позаурочний захід – тренінг з теми «Про що нам розкажуть штрих-код та позначки на етикетках?».  

У заході взяли участь учні двох груп №159 та №158  ІІІ курсу.

         Тренінг проведено відповідно до встановлених структури та правил. Хоч учні вже давно між собою знайомі,  викладач запропонувала через виконання вправи дізналися дещо більше про своїх однокурсників, що сприяло створенню гарної атмосфери заходу. Також  учасники склали правила, за якими  далі працювали та записали на заготовлених паперових яблучках свої очікування від заняття і прикріпили їх на «Дерево очікувань», а потім вже приступили до практичної частини.

          Як виявилося більшість учасників мали незначні знання про штрих-код та позначки на етикетках. Викладач за допомогою презентації дохідливо пояснила, що означають окремі цифри та їх комбінації, а потім за алгоритмом (висвітленим на проекційній дошці ) на роздатковому матеріалі всі учасники розшифровували шрих-коди. Здивуванню багатьох не було меж, коли дізналися за штрих-кодом, що товар є підробним, виготовлений не за ліцензією.

         Щоб розрядити атмосферу збудження, Тетяна Олександрівна запропонувала фізкультхвилинку - енергізатор «Погода в Занзібарі», яка сприяла налаштуванню учнів на подальшу роботу під час якої учасники тренінгу дізналися про вимоги до маркування товарів в Україні для захисту прав споживачів і запобігання реалізації продукції небезпечної для життя і здоров’я громадян. Учні  змогли  знайти товарне маркування на етикетках товарів та повідомили про параметри їх застосування учасникам тренінгу.

         Учні по черзі, одним реченням, розповідали, що нового вони дізналися під час тренінгу та чи є ця інформація корисною - передаючи при цьому м’ячик.

     Під кінець заняття учні по черзі підходили до «Дерева очікувань», знімали свої «яблучка»  і коментували про те, як здійснилися їхні очікування.

       Мета тренінгу досягнута повністю, так як учні  не лише  ознайомилися з правилами отримання інформації про товар, користуючись шрих-кодом та різними позначками на етикетці, але й сформували вміння обчислювати контрольну цифру штрих-коду, щоб вміти визначати якість (дійсність) товару.  Цим самим Шупрудько Т.О. виховувала грамотного споживача продуктів в Україні, а також вміння взаємодіяти й поважати думку інших.

Методист Л.Г.Баранюк

Переглядів: 808 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz