П`ятниця, 19.04.2024, 05:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 8 » О слово рідне, хто без тебе я…
18:07
О слово рідне, хто без тебе я…

  

   08.11.2013 р. на передодні Дня української писемності та мови викладач української мови та літератури, спеціаліст вищої категорії Степанова Світлана Вікторівна провела з учнями І курсу усний журнал: «О слово рідне, хто без тебе я…». Мета заходу: вшанувати пам’ять  славнозвісних просвітителів Кирила та Мефодія, давньоруського просвітителя Нестора; розповісти про виникнення свята - Дня української писемності й мови, про великого мецената Петра Яцика; ознайомити з історією виникнення письма, з’ясувати  витоки нашої мови, її місце серед інших мов; виховувати повагу до історичного минулого, до рідної мови та розвивати інтерес до вивчення мов.

     Зміст сторінок усного журналу до присутніх допомагали донести учні ІІІ курсу Березняк Алла та Куковицькаа Аліна, які разом з викладачем та бібліотекарем Воляницькою Т.І. створили відеоряд.

    

     Учні І курсу не були пасивними спостерігачами, вони також приймали участь у заході, підготувавши попереджуючі завдання. Вільк Влада, Барченко Олена, Кунцевич Віта, Познякова Аліна, Рожко Олена, Хомченко Ірина цитували вислови знаменитих людей про мову, читали вірші Т.Шевченка, В.Сосюри, О.Олеся, Д.Білоуса, М.Рильського, О.Забужко та вислови П.Мирного, М.Коцюбинського, П.Куліша, О.Онищук,  О.Гончара, Л.Костенко.

   

     Логічним завершенням заходу був відеоролик про Україну, який супроводжувала  пісня у виконанні Н.Бучинської.

     Продовженням розмови про день української писемності відбулося на годині спілкування «Мова моя українська», яку провела вихователь гуртожитку        Федотова О.В.

   

     Учні читали вірші українських письменників: Т. Шевченка, В. Бичко, О. Олеся, В. Самійленка, слухали легенди, провели конкурс знавців усної народної творчості про мову та слово. По закінченні всі разом заспівали українських народних пісень.

     Активними учасниками були учні: Мірончик Наталя, Барченко Олена, Чудновцев Євген, Дедишко Броніслав та Вежневець Ольга.

Переглядів: 861 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.8/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz