Четвер, 25.04.2024, 02:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 25 » Моральний ідеал та його місце в житті людини
12:31
Моральний ідеал та його місце в житті людини

"Моральний ідеал та його місце в житті людини»

«Життя як великий простір, неосяжна таємниця, яке  завжди будувалося на певних цінностях. І сучасне молоде покоління має свої ідеали, свої вподобання. Вчені вважають ХХІ століття періодом кризи моралі сучасної молоді. Чи справді це так? Мабуть, немає нічого дорожчого для людини як рідний дім. На жаль, за даними соціологічних досліджень, близько 60% підлітків піднімають голос на своїх батьків, розмовляють з ними нецензурними словами, а близько 8% молоді навіть застосовували до батьків фізичну силу. Ці факти свідчать про те, що батьки для сучасної молоді не є для них авторитетом, а сімейно-родинні цінності втратили своє значення», - такою мотивацією розпочала  відкриту виховну годину в 165 групі класний керівник Мартинюк В.О.

     Тривожний зміст віршу, прочитаний ученицею Бондаренко М., налаштував присутніх на роздуми:

«…Колінопреклонно молю Тебе, мій Боже, 
Прийми хоч одну мою убогу сльозу – 
За народ, за рідну неньку Україну… 
Не карай нас, Боже! Дай нам розуму, 
Розбуди совість, щиро Тебе прошу!

     Протягом виховної години Віта Олександрівна використовувала інноваційні та комп’ютерні технології, різні форми роботи, які надали можливість розкрити проблематику моральних цінностей серед молоді, яка є найбільш важливою, бо саме на плечах молоді лежить відповідальність за  майбутнє України.

        Присутні прийшли до висновку, що головні цінності кожної людини повинні бути такі: сім'я, свобода, праця, творчість, друзі, відповідальність, чесність, вихованість, які повинні формуватися ще в дитинстві та в сім'ї, бо коли ще як не в дитинстві закладається фундамент для подальшого становлення особистості. Отже, всім потрібно зробити все необхідне, щоб зробити висновок, що такі цінності як сім'я, праця, творчість, друзі, відповідальність, чесність, вихованість – найголовніші! А моральна свідомість є найвищим вираженням розвитку людини.

     «Майбутнє України і світу вцілому залежить від кожного з нас. Без людей з високим інтелектуальним рівнем, без людей високоморальних не вдасться вирватися вперед. Тому дотримуйтесь норм моралі, будьте взірцем для інших, з повагою ставтеся до людей, які вас оточують.   Якщо цінності – це те, що людина вважає важливішим за все, то головні цінності кожної людини повинні бути такі: сім'я, свобода, праця, творчість, друзі, відповідальність, чесність, вихованість», - з такими побажаннями вихованцям закінчила виховну годину класний керівник.

  

                                           Заступник директора з НВР – Сізоненко Н.О.

Переглядів: 842 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.2/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz