Четвер, 25.04.2024, 17:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Грудень » 18 » "Ми умілі слюсарі"
07:13
"Ми умілі слюсарі"

"Ми умілі слюсарі"

      Під такою назвою 17 грудня був цікаво проведений молодим спеціалістом, майстром виробничого навчання Віктором Васильовичем Лахтіоновим відкритий позаурочний захід в рамках місячника методичної роботи МК «Тракторист-машиніст с.г. виробництва».

     Метою заходу було не тільки пригадати, поглибити, систематизувати першокурсниками вже набуті знання з майбутньої професії, але й стимулювати їх бажання  продемонструвати ці знання та практичні уміння з професії  «Слюсар з ремонту с.г. техніки та устаткування». Цьому сприяла яскраво виражена мотивація до діяльності учнів, під час позаурочного заходу, яка розпочалася з невеличкого авторського вірша майстра вн. ліцею С.А. Пашкової:

Давайте зробимо ще крок,

До знань, науки та культури,

Сьогодні буде ще одна нагода

Усім вручити нагороди.

Основне нам, друзі, розумом показати

На всі питання відповіді дати!

Сміливість і дотепність хай бринить щораз

Переможцем може бути кожен з вас!

      Після оголошення складу двох команд та правил конкурсу, учасники привітали один одного та активно приступили до змагання.

      Під час першого етапу конкурсу обидві команди поспішали  дати якомога більше правильних відповідей на поставлені запитання.

     Далі учасникам команд необхідно було виявити діаметри отриманих болтів та гайок, які учні попередньо виготовили під час уроку виробничого навчання, на око. З цим завданням учні гарно справилися.

Наступним було завдання виміряти штангель циркулем діаметр 7 свердел.

      Результати змагання двох команд були практично рівні і кожна команда покладалася на капітанів, які індивідуально виборювали бали для своїх команд, виконуючи завдання, яке полягало у тому, щоб за 5 секунд  розгледіти та запам’ятати якнайбільше  слюсарних інструментів, а потім написали їх перелік та призначення.

       Поки працювали капітани, вболівальники змагалися в кмітливості та дотепності, розгадуючи ребуси і відповідаючи на нестандартні запитання з слюсарної тематики, що висвітлювалися на мультимедійній дошці, й віддавали зароблені бали тій команді, за яку вболівали.

       Таким чином, Віктор  Васильович зумів пробудити в учнів-учасників та у вболівальників бажання продемонструвати знання, практичні уміння, ерудицію та сприяв розвитку їх інтересу до повноцінного оволодіння професією «Слюсар з ремонту с.г. техніки та устаткування» протягом подальшого навчання у ліцеї, що й відзначили колеги, які були присутні на заході.

Методист Л.Г.Баранюк

Переглядів: 512 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.2/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz