П`ятниця, 19.04.2024, 22:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 17 » Конкурс знавців української мови
09:26
Конкурс знавців української мови

Конкурс знавців української мови

до Дня української писемності та мови

         Вже  стало гарною традицією в ліцеї проводити широкомасштабні заходи до Дня української писемності та мови. Цього дня 12.11.2015р. викладач української мови та літератури, спеціаліст першої категорії Тетяна Вікторівна Кваша організувала та провела на високому науково-методичному рівні Конкурс знавців української мови, який проходив у доброзичливо-піднесеній атмосфері.

Як і завжди, створена святковість кабінету, звучать українські народні та сучасні пісні, демонструються презентації про нашу країну – Україну.

        Під пісню Н.Бучинської «Мова єднання» Тетяна Вікторівна розпочала позаурочний захід.

В конкурсі приймали участь команда юнаків гр.№160

та команда дівчат гр.№162

                   За роботою команд уважно слідкувало журі

       Під час першого етапу кожна команда повинна швидко й влучно дати   за 2 хвилини якомога більше відповідей на питання з фонетики, морфології, фразеології та словотворення.

З перевагою в один бал взяли лідерство юнаки.

        Далі був творчий конкурс, під час якого команди складали вірш, перша частина кожного рядка була відома, а далі потрібно було проявити кмітливість та гнучкість мислення. Тут спритнішими були дівчата.

       Та поки працювали команди, вболівальники теж не нудьгували, а проявляли свої знання та в певній мірі дотепність. Активними були не тільки учні, але й викладачі, які відгадували загадки, продовжували прислів’я.

      

       Особливо цікавим та важливим, з  погляду  розвитку усного мовлення, логічного мислення, виховання культури спілкування, любові та поваги до рідної мови,  було останнє завдання, яке полягало у аналізі почутого вислову, виявлені недоліків та виправленні їх. Пояснити чим засмічена українська мова і як боротися з таким явищем. 

        Всі учасники прийшли до спільного висновку про те, що сленг лише засмічує  рідну мову;  для окремих молодих людей сленг дає можливість у певній мірі самовиразитись, але аж ніяк не завоювати авторитет розумної та вихованої людини; сленг не повинен бути нормою спілкування.

          Час пролетів як одна мить. Журі підвели підсумки. Перемогу в конкурсі отримала команда юнаків, а всі присутні отримали, хай незначну, але потрібну перемогу у подолані байдужості до української мови – нашої державної мови.

  Методист  Л. Г. Баранюк

Переглядів: 546 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.2/8
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz