Субота, 20.04.2024, 00:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 26 » «Який він – справжній чоловік?»
08:35
«Який він – справжній чоловік?»

 

          «Який він – справжній чоловік?»  такою була тема відкритої години спілкування,  яку разом з юнаками групи №164 провела класний керівник Баранюк Тетяна Олександрівна.

        Чому саме цю тему обрала класний керівник? Тому що учні-випускники ліцею знаходяться в такому віці, коли йде формування їхньої чоловічої особистості,  саме зараз складається модель поведінки дорослого чоловіка, але проблема в тому, що багато хто з юнаків  не зовсім правильно розуміють, яким має бути справжній чоловік. Адже засоби масової інформації, глобальна мережа Інтернет, безкультурне суспільство спотворює уявлення про те, хто взагалі такий чоловік, які соціальні ролі має виконувати в державі, родині, сім’ї. Тому, професійно застосовуючи ІКТ, класний керівник майстерно  побудувала годину спілкування на взаємодії з усіма учнями групи, виконанні ними інтерактивних вправ, демонстрації відео сюжетів та презентації, зачитуванні вірша «Какое красивое слово - «Мужчина»!».

          Учні виконували вправу «Асоціативний кущ», під час якої з’ясували, хто такий ЧОЛОВІК взагалі, що чоловіками не народжуються – ними стають і в цьому вони ще раз переконалися, прослухавши пісню «Настоящим мужчинам посвящяется».

         Виконуючи  праву «Моя точка зору», на аркушах паперу, в першій колонці,  учні  написали риси характеру, темпераменту, приклади поведінки, які притаманні справжньому чоловіку та озвучили їх, а переглянувши відео сюжет «Який він ідеальний чоловік?», юнаки доповнили свої попередні міркування.

- Чому більшість жінок нашої країни (згідно статистичних опитувань) не вірять в ідеального чоловіка та більше того, вони не відчувають себе щасливими поряд зі своїми чоловіками? 

   На це запитання учні дали коментовану відповідь, продовживши виконання вправи «Моя точка зору», в іншій колонці записали те, що справжній чоловік ніколи не буде робити.

       Виконуючи вправу «Мікрофон», юнаки також з’ясували, які соціальні ролі виконують мужчини в суспільстві (синів, батьків, коханих, друзів) та зробили висновок: чоловіки – це  сила і опора жінок, дітей, надія та допомога батькам, порадник і підтримка для справжнього друга і це потрібно доказували своїми вчинками.

Методист ліцею Л.Г. Баранюк

 

 

 

Переглядів: 570 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz