Вівторок, 23.04.2024, 19:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Лютий » 19 » Година спілкування «Ми – рівні, ми – різні!»
12:31
Година спілкування «Ми – рівні, ми – різні!»

 

       Ґендерна проблема є дуже актуальною проблемою сьогодення. Світове співтовариство піднялось на такий рівень самоусвідомлення і розвитку, коли історично вже склалися передумови для рівного і рівноправного  ствердження : - жінки поряд і нарівні з чоловіком в усіх сферах соціального життя.

       Як пріоритетну та одну з найважливіших проблем сучасності цю проблему розглядає Організація Об'єднаних Націй. Рішення ООН були схвалені й українською делегацією: Україна як член ООН взяла на себе зобов'язання виконувати всі міжнародні документи з питань рівних прав і можливостей. Ось чому в 2005 році урядом було прийнято Закон України "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”.

     Брак ґендерної культури в нашому суспільстві свідчить про недостатню поінформованість, відсутність ґендерної освіти, і, як наслідок, порушення ґендерного балансу в сім'ї, у професійній сфері, в політиці.

    Тому класний керівник 165 групи Мартинюк Віта Олександрівна вибрала саме дану тему для проведення години спілкування, з метою впевненості в тому, що саме така тема є своєчасною, серйозною, необхідною, і саме вона зможе виконати свою просвітницьку місію. У віці 15-16 років молоді люди вчаться будувати дорослі взаємини між собою. Дуже важливо, щоб ці взаємини були ґендерно чуйними, гармонійними.

    Використовуючи інтерактивну вправу «Мікрофон», Віта Олександрівна підвела учнів до поняття «гендер», розкривши потім лексичне значення даного слова.

     Переглядаючи відеоролик з життєвими ситуаціями, учні набували досвід, відзначаючи позитивне і негативне у відносинах між чоловіком та жінкою.

     За допомогою рольових ігор, в яких учні приймали активну участь, було доведено, що  суспільство намагається позбутися застарілих стереотипів, щодо соціальної поведінки жінок і чоловіків.

     Використовуючи різні форми рольових ігор, презентації, інтерактивні методи і прийоми у виховній роботі, Віта Олександрівна ще раз довела, що чоловіки та жінки, безумовно, різні. Але вони також, безумовно, рівні. Вони рівні в правах бути такими, якими вони є. Вони рівні в праві мати те, що вони хочуть. Вони рівні в праві мріяти і здійснювати СВОЇ мрії.

                                                                                                          Заступник директора з НВР – Сізоненко Н.О.

 

 

Переглядів: 477 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz