Субота, 20.04.2024, 14:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Лютий » 22 » «Єдина справжня розкіш – це розкіш людського спілкування»
08:52
«Єдина справжня розкіш – це розкіш людського спілкування»

                           

 

«Єдина справжня розкіш –
це розкіш людського спілкування»,-

словами  А. Екзюпері розпочала виховну годину класний керівник 165 групи Мартинюк В.О. ,

 

 

                                

 

 

щоб озброїти та збагатити  учнів знаннями і практичними навичками про основи спілкування  щодо удосконалення своєї мови.

      Віта Олександрівна провела з учнями різноманітні форми роботи, які спонукали учнів застосувати набуті знання у повсякденному спілкуванні;
 формувала в них навички тактовно, цікаво говорити, установлювати тісні
стосунки із співрозмовником, виховувала в них високу мовну культуру,
сприяла самовдосконаленню учнів, їхньому інтелектуальному і моральному розвитку.

                                                                     

 

     Під час переглядів відеороликів  учні з’ясували,  що мистецтво спілкування – це одна з найбільших здібностей людини, вона підтримає її над усім живим і робить людиною! Виконуючи вправу «Закінчи речення», присутні згадали  усну народну творчість: прислів’я та приказки про слово.
 

                                                                             

     В цікавій формі було проведено гру  «Подаруй квітку».
зміст якої полягає в тому, що учень зможе подарувати її тому, хто  найкраще її попросить. Зміст прохання в учнів  був щирим, ввічливим, змістовним та аргументованим, вживалися слова ввічливості, міміка, жести та інтонація.
        А через перегляд відео,  дізналися про різноманітність рухів, жестів, слів, якими здавна обмінювалися люди різних країн у момент вітання. 
    Наведені приклади, викликали посмішки на обличчях присутніх. Так. У багатьох країнах на прощання махають рукою.  У Греції цей жест зрозуміють як «іди до біса». Якщо в Болгарії кивають головою, ніби погоджуючись, не допустіть помилку, тому що це означає «це неможливо».
Майже скрізь постукування пальцем в лоб означає «ну й дурень». У Голландії таким чином висловлюють захоплення «Як розумно!» В Україні при зустрічі та прощанні знайомі рідко цілують одне одного. У Західній Європі це звичайна річ, а от кількість поцілунків усюди різна: у Парижі – чотири, у Бельгії – три, в Англії – один.

      При проведенні таких форм роботи, як робота в парах, розв’язання ситуативних задач, ігри, проведення бліц - турніру  допомогли учням ще раз усвідомити,  що спілкування – це не тільки взаємини, контакт між людьми, але це і спосіб існування, і головна умова розвитку людей. Чим багатше і гармонійніше розвинена людина, тим більше готова вона до щастя. «Спілкування – це наше, якщо так можна виразитися, соціальне дихання.
Із самого дитинства треба засвоювати науку спілкування, оволодівати вмінням вести себе серед людей так, щоб їм було добре, приємно, зручно! « - такими настановами закінчила виховну годину Віта Олександрівна.

 

                                         

     Саме використання комп’ютерних та інноваційних технологій, інтерактивних вправ допомогли присутнім ще раз впевнитися в тому, що спілкування – це не тільки взаємини, контакт між людьми, але це і спосіб існування, і головна умова розвитку людей. «Чим багатше і гармонійніше розвинена людина, тим більше готова вона до щастя. Для неї світ багатий, захоплюючий, а головне – добрий і відкритий. Він схожий на дім друзів: що хочеш – візьми, що цінуєш – віддай.
Гармонійній людині легко в спілкуванні: їй не треба шукати теми для розмови. А спілкування – це наше, якщо так можна виразитися, соціальне дихання" - такими настановами закінчила виховну годину Віта Олександрівна.

 

                                                                                  Заступник директора з НВР – Сізоненко Н.О.

Переглядів: 678 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 1
1 RogerLix  
0
Всем кто знает, про что толкую! Абузоустойчивый регистратор - поддержка русского языка, молниеносная поддержка, хорошие расценки, онлайн помощь. Хостю у них самый отьявленный непот с 2015 года, ноль нареканий, все кляузы отправляют в корзину. Ищешь гарантированный, безабузный хостинг, смотри - https://goo.gl/q13Adc или в профиле.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz