Середа, 24.04.2024, 23:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 26 » «Дозволь собі бути щасливим»
11:59
«Дозволь собі бути щасливим»

     «Дозволь собі бути щасливим», - під таким заголовком провела тренінг практичний психолог Долженко І.Ф. з учнями І-ІІ курсу, метою якого було формування  в учнів усвідомлення власної системи життєвих цінностей, позитивного ставлення до життя., а також розвивати уміння  спілкуватися, конструктивно виражати свої думки і почуття, підтримувати добрі відносини з однолітками.

  

       Почався тренінг з нетрадиційного привітання, під час якого було знято напругу,  створено невимушену атмосферу, після якого Ірина Федорівна розпочала  соціальне опитування з теми : «Хто хоче бути щасливим?». «Що ж, ми всі хочемо бути щасливими, - продовжила тренер. -  А що таке щастя? З чого воно складається? Що впливає на відчуття щастя? Як навчитися бути щасливим? Про це ми і  поговоримо на  занятті».

      Під час тренінгу було проведено різні форми роботи: вправи «Асоціації», «Щастя – це…»,  «Бажання і цінності». Під час роботи в групах учасники тренінгу розв’язували ситуативні задачі, де в кожній ситуації необхідно було зробити вибір, адже на шляху до щастя , здійснення бажання стоїть перешкода. Тому кожна людина в реальному житті може зробити свій вибір на користь щастя.  Вибір кожного залежить від його системи цінностей.

    Виконуючи вправу «Вибір цінностей», учням було важко зробити свій вибір. Тренер поступово вводила обмеження: спочатку вибрати 10 цінностей, потім – 5, потім – 3 і, нарешті, - одну, найбільш важливішу для кожного із них. По закінченню виконання цієї вправи учасники тренінгу одноголосно прийшли до висновку, що цінність здоров’я в системі життєвих цінностей дуже висока. Поділитися рецептами щастя – це завдання було для кожного учасника, яке виконувалось з великим задоволенням.

         Вправою «Релаксація» закінчився тренінг. Кожний із присутніх усвідомив, що щастя не в грошах, не у владі, не у володінні чимось, а це стан душі, і кожному треба шукати його в собі.  

  

                                                         Сізоненко Н.О.- заступник директора з НВР.

Переглядів: 659 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz