Четвер, 25.04.2024, 15:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Листопад » 22 » День Гідності та Свободи: історія і традиції свята
09:37
День Гідності та Свободи: історія і традиції свята

    21 листопада Україна відзначала День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

     Свято встановлено Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року.

    З метою донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору заступник директора з НВР Сізоненко Н.О., майстер виробничого навчання Соляник А.В. разом з учнями ліцею І курсу 21 листопада 2017 року стали учасниками заходу, який проходив в читальному залі центральної бібліотеки для дорослих. Почесним гостем цієї зустрічі був колишній воїн АТО, учасник військового параду, який проходив в Києві на День Незалежності.

                                                              

                                                              

                                                             

    З виступів директора ЦРБ Крюкової Л.В., директора районного народного історичного музею Маслової Н.Д. присутні ще раз усвідомили суть проведення цих революцій, під час перегляду відеороликів про Небесну Сотню всі затамували подих.

   Зі словами привітання та з найкращими побажаннями до присутніх звернулися заступник голови райдержадміністрації Притуленко В.Г. та представник від районної ради Малецька Н.Ю.                                                        

    З подальшої розповіді Наталі Дмитрівни учні дізналися про те, з якою метою в різні часи проводилися військові паради. Потім вона зупинилася на тому, що у 2017 році у військовому параді в столиці нашої держави приймали участь і наші земляки, які є гордістю Казанківського краю, а саме Пасько О.С. та Івженко О.О.

    Олег Олександрович за допомогою відеофільму розповів учням, як відбувався відбір для участі у військовому параді та скільки було прикладено моральних та фізичних зусиль для підготовки його проведення.

   По закінченню зустрічі учні отримали відповіді на всі поставлені запитання учаснику бойових дій в зоні АТО, мали можливість роздивитися нагороди патріота своєї Батьківщини, який є взірцем для молодого покоління.

Навіювали почуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини, українського народу та рідної мови і пісні у виконанні народного вокального ансамблю «Веселка».

 

                                                                

 

                                                                                                                                                     Заступник директора з НВР – Сізоненко Н.О.

Переглядів: 505 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 4.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz