Четвер, 25.04.2024, 04:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 18 » Чай - приємний, смачний, духмяний напій
09:08
Чай - приємний, смачний, духмяний напій

Чай - приємний, смачний, духмяний напій

      Завершальним етапом місячника методичної роботи членів МК «Кухар» став яскравий відкритий позаурочний захід «Країна чаю», який разом з учнями гр.№161  ІІ курсу майстерно провела досвідчений майстер виробничого навчання Галахут Галина Миколаївна.

         Метою організаторів дійства було бажання  ознайомити всіх запрошених гостей з історією походження чаю, чайними традиціями різних країн, особливостями  чаювання; розширити знання про його цілющі властивості, технології заварювання різних видів чаю.

            Господиння  заходу  Гула Таїсія запросила на свято  гостей  з інших країн,  щоб спілкуючись за чашечкою чаю, краще  познайомитися з їхніми традиціями чаювання,  історією його виникнення.

         Першим з’являється гість з Китаю, яка повідомляє,  що слово «чай» має китайське коріння. Тільки на різних діалектах Піднебесної воно звучало і звучить по-різному: десь «тей», на інших землях – «ча» або «чай». Китай залишається «найбільш чайною» країною у світі і приблизно 2/3 зеленого чаю поставляється на світовий ринок прямо звідти.

Про надзвичайну чайну церемонію в Китаї присутні дізналися з відеоролика.

       Ознака гарного тону, душевна  розмова за чаєм з бубликами, пряниками,  млинцями - національна риса Росії. Покласти в чай шматочки лимона першими здогадалися в Росії. Про це і розповіла росіянка.

       Про лікувальні властивості чаю, який допомагає уникнути багатьох хвороб та особливості його приготування, розповіла гість з Монголії. Велике здивування викликав «богдойский чай», основним  компонентом якого є крупа, перець, лавровий лист.

        Чай – це прекрасний корисний напій, який тамує спрагу, знімає втому, додає бадьорості, підіймає настрій. Він такий же необхідний і незамінний, як і хліб. Так вважає представниця  країни - де сходить Сонце - Японії.

        У наш час в Англії чай  п’ють більше, ніж в будь-якій іншій країні світу. Чаювання для англійців - це не просто звичка, це ритуал зі своїми сформованими традиціями, про шо розповів гість з Англії.

       Про те, що люблять чай з молоком і п’ють його солоним або солодким з додаванням мигдалю, кориці та інших спецій, розповіла гостя з Індії. 

        На завершення господиня  повідомила, що в Україні також чай здавна пили із заварених трав звіробою, материнки, чебрецю, м’яти, листя й цвіту суниці, пелюсток та плодів шипшини, липового цвіту, свіжозрізаних гілочок вишні, малини, смородини й сливи.  Такий чай посилює протидію застуді, інфекційним хворобам, різним запаленням, знімає головний біль.

        Отже, під час гарно організованого дійства, всі присутні мали можливість не тільки поглибити та розширити знання про прекрасний напій, який бадьорить, знімає втому, лікує фізично й духовно, об’єднує членів родини, незалежно від країн і континентів, але й скоштувати чудодійний напій різних народів світу.

Методист Л.Г.Баранюк

Переглядів: 611 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz