Субота, 20.04.2024, 01:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Яка з професій найпрестижніша на сьогоднішній день?
Всього відповідей: 523
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Листопад » 8 » Актуальний захід з превентивного виховання
13:44
Актуальний захід з превентивного виховання

      Превентивне виховання, як пріоритетна складова ціннісної системи виховання громадянина України, є актуальним для всіх навчальних закладів. Згідно річного плану роботи ліцею на 2017-2018 н.р. та його розділу «Виховна робота» в ліцеї 02.11.2017р. проводилася зустріч учнів з лікарем-наркологом Казанківської  ЦРЛ,  яку організувала практичний психолог Долженко Ірина Федорівна.

      Досвідчений лікар-нарколог Сергій Якович Апчел з перших хвилин свого виступу заволодів увагою всіх присутніх у актовому залі. Адже розмова стосувалася причин та наслідків вживання наркотичних речовин.

      Доступно та правдиво Сергій Якович говорив про  речовини, які називають психоактивними. Переконливо, на фактах, доводив, що не існує жодної причини вживати наркотики. Це самообман. Залежність виникає дуже швидко, навіть після одного вживання, а звільнитися від такої залежності дуже важко. Багато людей втратили здоров’я і навіть життя через залежність від вживання наркотиків.

          На підлітків, які інтенсивно ростуть і розвиваються, наркотичні речовини впливають швидше та сильніше, ніж на дорослу людину. Наркотики уражають мозок, нервову систему, серце. Можуть спричинити смертельне отруєння, зупинку дихання, серцевий напад. Негативний вплив наркотичних речовин на мозок призводить до погіршення пам’яті. Людина втрачає здатність логічно мислити, приймати зважені рішення. Знижуються швидкість реакції та увага. Підвищується ризик потрапити в небезпечну ситуацію. Зникає бажання і здатність навчатися та працювати. Людина втрачає роботу, друзів, близьких. Якщо не вистачає коштів на чергову дозу, залежна людина вдається до злочинів.

        Апчел С.Я. закликав молодь протидіяти вживанню наркотичних речовин, адже рішуче відмовитися краще всього один раз, коли тобі вперше пропонують вжити будь-яку психоактивну речовину, чим стати наркозалежним. Хоч якими складними бувають життєві ситуації, це не причина, щоб вживати наркотичні речовини. Потрібно керувати свої емоції, розумно вирішувати проблеми, розвивати силу волі і  завжди пам’ятати, що шлях до здорового способу життя кожний обирає самостійно.

          Учні щирими оплесками подякували лікарю-наркологу Сергію Яковичу Апчелу за  змістовну, правдиву та відверту розмову.

Методист Л.Г. Баранюк

 

 

 

Переглядів: 426 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Неофіційний сайт Казанківського району!


Казанківський ПАЛ © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz